Ljubav i tijelo

Ljubav i tijelo

Akcijska cijena -10%
11,92€  (89,79Kn)
13,24€  (99,76Kn)
Nakladnik:
Ostvarenje d.o.o.
ISBN:
978-953-6827-62-6
Jezik:
Hrvatski
Broj stranica:
142
Godina izdanja:
Format:
140x200
SMS

Opis

Jeste li se kada upitali zbog čega je seksualnost tako kontroverzna tema?

Zbog čega je u zapadnjačkoj kulturi bila toliko tabuizirana?

Zbog čega seksualne termine toliko zlorabimo u psovkama?

Zašto se smatra da je radi izuzetnih životnih postignuća nužna apstinencija?

Zašto u intimni odnos ulazimo s toliko entuzijazma, a na koncu smo uglavnom razočarani?

Zašto se čini da većina muškaraca nije sposobna za ljubav?

Zašto u većini brakova emocionalni odnosi s godinama zahlađuju, a seks postaje monoton?

U ovoj knjizi autor objašnjava kako se čini da su u osnovi svega oprečne hormonalne promjene koje upravljaju našim raspoloženjima i stavovima. Prilikom ulaženja u intimnost, počinjemo izlučivati velike količine hormona oksitocina, dopamina i endorfina. Oksitocin se naziva hormonom ljubavi i on nas čini otvorenim partneru, prijemljivim i tolerantnim. Dopamin izaziva osjećaj sreće i ugode, a endorfini stvaraju osjećaj povezanosti. Koncentracije tih hormona od kojih se dobro osjećamo rastu zajedno s uzbuđenjem i dosižu maksimalne razine u trenutku orgazma. Nažalost u većini slučajeva s dosizanjem lokalnog, genitalnog vrhunca, razine tih hormona počinju naglo padati, a raste razina hormona prolaktina koji blokira dalju želju za seksom i dovodi do osjećaja nezainteresiranosti i otuđenosti. Ponavljanjem tog obrasca dolazi do neprestanog iscrpljivanja fiziološke osnove ljubavi i bliskosti. Biološki kao da nismo napravljeni za dugotrajne ljubavne veze. Međutim, čini se da je moguće nadmudriti taj začarani krug.

Autor daje praktične upute kako uživati strastvenu, duboku i dugotrajnu vezu zaobilazeći kobni porast prolaktina na kraju ljubavnog odnosa.

Osim toga, u knjizi se iznose praktične upute muškarcima za stjecanje kontrole nad ejakulacijom, jačanje potencije i razvijanje sposobnosti da u istom odnosu imaju višestruke orgazme.

Ženama se predlažu vježbe za uklanjanje menstrualnih tegoba i PMS-a, novi oblici prirodne kontracepcije i vježbe za razvijanje orgazama čitavog tijela.

Ova knjiga predstavlja novu razinu seksualnosti za koju autor smatra da je u usporedbi s onim što ljudi obično doživljavaju, poput drugog agregatnog stanja, puni raspon naših seksualnih mogućnosti, a ne tek uobičajena varljiva sjena toga, te da je ne treba smatrati egzotikom nego novim kulturnim standardom koji trebamo usvojiti.

Autor tvrdi da fiziologija ljubavi koja se ovim metodama može neprestano održavati i nadograđivati ne samo da omogućava neprestano produbljivanje emocionalnog odnosa para već se te kvalitete prelijevaju i na sve ostale aspekte života i život društva u cjelini.

Knjiga tako nudi ne samo rješenja za niz seksualni problema već i unapređenje seksualnog života daleko iznad uobičajenih standarda, fiziološki pristup rješavanju emocionalnih problema u vezama, te rješenje niza problematičnih društvenih pojava.

Prezentacija knjige Ljubav i tijelo: https://youtu.be/tdQ9aC4vLy4

Povezani naslovi (8)

Ugodite svom imunitetu
-70
5,02€ (37,82Kn)
16,73€ ˙(126,03Kn)
Komplet Tantra časopis I i II
-30
4,65€ (35,04Kn)
6,64€ ˙(50,01Kn)
Ljubav i tijelo + DVD
-10
21,96€ (165,42Kn)
24,39€ ˙(183,78Kn)
Adamovo prokletstvo
-70
4,98€ (37,50Kn)
16,59€ ˙(125,00Kn)
Takozvano zlo
-20
8,39€ (63,21Kn)
10,49€ ˙(79,03Kn)